Υλικά

  • 800 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε κύβους
  • 1½ λίτρο γάλα
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε μικρούς κύβους
  • 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε αρχικά τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζετε προσεκτικά με το γάλα.
  2. Τις βράζετε, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν καλά.
  3. Το γάλα θα πρέπει να καλύπτει τις πατάτες μέχρι τη μέση όταν αυτές έχουν βράσει.
  4. Με ένα σύρμα αρχίζετε να λιώνετε τις πατάτες και παράλληλα να τις ανακατεύετε ώσπου να δημιουργηθεί ένας λείος πουρές.
  5. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε γρήγορα και αλατοπιπερώνετε.
  6. Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, προσθέτετε την παρμεζάνα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.