Υλικά

  • 1 φλ + 2 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
  • ¾ φλ. ζάχαρη
  • ⅓ φλ. σκόνη κακάο
  • 3 κ. σούπας γάλα
  • 2 φλ. αλεύρι
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού baking powder
  • ½ κ. γλυκού σόδα
  • ⅔ φλ. καραμέλες γάλακτος
  • 4 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σούπας χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέστε το κακάο και το γάλα.
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και την σόδα.
  4. Ρίξτε τα στερεά υλικά στο μείγμα βουτύρου και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν.
  5. Πλάστε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, τοποθετήστε τα στο ταψί και με τον αντίχειρα πιέστε την επιφάνειά τους, ώστε να δημιουργηθεί ένας «κρατήρας».
  6. Ψήστε για περίπου εννιά λεπτά, αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, πιέστε ελαφρώς ξανά τα βαθουλώματα και αφήστε να κρυώσουν εντελώς.
  7. Σε ένα μπολ για φούρνο μικροκυμάτων ρίξτε τις καραμέλες βουτύρου και την κρέμα γάλακτος και βάλτε το στα μικροκύματα για ένα λεπτό.
  8. Ανακατέψτε το μείγμα και ξαναβάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει λείο.
  9. Μοιράστε την καραμέλα στα βαθουλώματα των μπισκότων, πασπαλίστε τα με το χοντρό αλάτι και σερβίρετε όταν κρυώσουν ελαφρώς.