Υλικά

  • 750 γρ. κιµά (χοιρινό ή βοδινό ή µικτός)
  • 2 φλ. τριµµένη κεφαλογραβιέρα
  • 500 γρ. (1 πακέτο) χοντρά µακαρόνια σπασµένα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές λιωµένο βούτυρο
  • 1 µέτριο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκοµµένη
  • 1 φλ. ψιλοκοµµένο µαϊντανό
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) ψιλοκοµµένες ντοµάτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 200°C και αλείφετε µε 1- 1 ½ κουταλιά από το λιωµένο βούτυρο ένα ταψί του φούρνου.
  2. Βράζετε σε άφθονο αλατισµένο νερό τα µακαρόνια µέχρι να µαλακώσουν, τα σουρώνετε, τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε µε το υπόλοιπο βούτυρο και το µισό τυρί.
  3. Στο µεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε σε µια πλατιά κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά και σοτάρετε µέσα το κρεµµύδι και το σκόρδο µέχρι να µαλακώσουν.
  4. Προσθέτετε τον κιµά, δυναµώνετε τη φωτιά και τον κοκκινίζετε για 4-5 λεπτά, σπάζοντας τους σβώλους µε ξύλινο κουτάλι.
  5. Αδειάζετε µέσα τις ψιλοκοµµένες ντοµάτες, τα αλατοπιπερώνετε, χαµηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το µίγµα για 20 περίπου λεπτά, µέχρι να φύγουν τα υγρά του.
  6. Προς το τέλος του ψησίµατος, ανακατεύετε µέσα το µαϊντανό.