Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. κουβερτούρα
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 φακελάκια σοκολάτα γάλακτος, δάκρυα
  • 3 αβγά
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • ½ κ. γλ. μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

  1. Σε μπεν μαρί λιώστε αρχικά το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και την κουβερτούρα.
  2. Για να λιώσει η κουβερτούρα γρηγορότερα, μπορείτε να την κόψετε σε μικρά κομμάτια.
  3. Ανακατέψτε το μίγμα καλά, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και γυαλιστερό.
  4. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, κατεβάστε το απ’ τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
  5. Σε ένα μίξερ, ρίξτε τη ζάχαρη, τα αβγά και τη βανίλια και χτυπήστε τα. Προσθέστε λίγο-λίγο το μίγμα της σοκολάτας που έχει κρυώσει και ανακατέψτε καλά.
  6. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  7. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και, σε ένα ταψί, στρώστε λαδόκολλα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
  8. Απλώστε το μίγμα στο ταψί και ψήστε στους 170 βαθμούς. Ανάλογα με τον φούρνο, το ψήσιμο θα διαρκέσει από 25 έως 40 λεπτά.
  9. Θα καταλάβετε ότι το γλυκό έχει ψηθεί με τον εξής τρόπο: τσιμπήστε το με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή, το ψήσιμο είναι επαρκές.