Υλικά

  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/3 κούπα λιωμένο φρέσκο βούτυρο
  • 2 αβγά
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 3 γρ. μαστίχα τριμμένη
  • 3 γρ. μαχλέπι τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύετε.
  2. Προσθέτετε τα αβγά, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και όλα τα μυρωδικά. Τέλος ρίχνετε το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά κι αφράτη.
  3. Την τοποθετείτε σε λαδωμένο μπολ καλυμμένο με μεμβράνη και αφήνετε τουλάχιστον 30-40 λεπτά να φουσκώσει.
  4. Ανακατεύετε όλα τα υλικά που έχετε συγκεντρώσει για τη γέμιση μαζί να γίνουν μια ρευστή πάστα.
  5. Χωρίζετε τη ζύμη στα δυο ανοίγοντας χοντρά φύλλα και μοιράζετε τη σοκολατένια γέμιση απλώνοντας σε όλη την επιφάνεια και αφήνοντας περιθώριο 2 εκ.γύρω γύρω.
  6. Τυλίγετε σε ρολό το κάθε φύλλο και κόβετε κατά μήκος ώστε να δημιουργηθούν δυο χοντρά κορδόνια που θα τα πλέξετε.
  7. Τοποθετείτε τις πλεξούδες σε μικρές μακρόστενες φόρμες για κέικ ή σε ταψάκια.
  8. Τα καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε να φουσκώσουν και να γίνουν διπλά σε όγκο περίπου. Στη συνέχεια ψήνετε στους 180 αντιστάσεις πάνω κάτω για 25 λεπτά περίπου.
  9. Παράλληλα ετοιμάζετε το σιρόπι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη και αρχίζει να βράζει, το κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά.
  10. Όταν ψηθούν τα τσουρεκάκια, όπως είναι καυτά από το φούρνο τα περιχύνετε με το σιρόπι.
  11. Λιώνετε τη σοκολάτα, τη μαργαρίνη και το μέλι σε μπεν μαρί. Αφού κρυώσουν καλά τα βγάζετε από τα ταψάκια και τα καλύπτετε με το γλάσο σοκολάτας.