Υλικά

  • 700 γρ. κιμά (ανάμεικτος)
  • 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί,  βουτηγμένες σε λίγο κρασί κατά προτίμηση κόκκινο
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • λίγη κανέλα για το πλάσιμο και για τη σάλτσα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε τον κιμά, αφού ενώσουμε καλά τα υλικά με τους κιμάδες, να αφήσουμε το μείγμα να σταθεί, τουλάχιστον για 1 ώρα για να ανακατευτούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  2. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια βουτώντας τα χέρια σε κρασί ή ξύδι και τα τηγανίζουμε.
  3. Στο φούρνο έχουμε βάλει σε ένα ταψί τη ντομάτα ,το κρεμμύδι, λίγο από το λάδι που τα τηγανίσαμε, λίγο κόκκινο κρασάκι, λίγο κύμινο, το σκόρδο, την κανέλα, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και το μπαχάρι να βράσει.
  4. Τα σουτζουκάκια τα βάζουμε στο ταψί της σάλτσας που ήδη είναι καυτή και έτσι δεν σκάνε.
  5. Φροντίζουμε κάθε τόσο να ανοίγουμε το φούρνο και να τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μέχρι να δέσουν. Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.