Υλικά

  • 1 μπούτι αρνιού, περίπου 2,22,5 κιλά, ολόκληρο
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο, σε σκόνη
  • 60 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Aλείφουμε το αρνί με το λάδι και το μέλι, το αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο.
  2. Τυλίγουμε σε λαδόκολλα, το βάζουμε σε ένα ταψί που ιδανικά να το χωράει ακριβώς και ψήνουμε για περίπου 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, προσεκτικά για να μην καούμε, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί όπως μας αρέσει.