Υλικά

  • 4 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο
  • 300 γρ. πέννες
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κύβος κότας
  • 1 κ.σ θυμάρι φρέσκο
  • 2 κολοκύθια
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε με 3 κ.σ ελαιόλαδο τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα.
  2. Με το ξεφλουδιστήρι για τις πατάτες βγάλτε λεπτές φέτες από τα κολοκύθια.
  3. Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό και βράστε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Παράλληλα βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια κομμένα στα 4.
  4. Ρίξτε την κρέμα, τα κολοκύθια, τον κύβο κότας και το κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες.
  5. Ενσωματώστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Τέλος, ρίξτε το θυμάρι και το τριμμένο τυρί. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.