Υλικά

  • 110 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. βούτυρο για άλειμμα ταψιού
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 2 μπανάνες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 1 μπανάνα πολτοποιημένη στο μούλτι
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3/4 φλ. τσαγιού για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού γάλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Αλείφετε ένα μακρόστενο ταψί κέικ με διάσταση βάσης 9 x 19 εκ. και βάθος 6 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος, το οποίο φροντίζετε να προεξέχει 2 εκ. περιμετρικά για να αναποδογυρίσετε και ξεφορμάρετε εύκολα το κέικ.