Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 4 αυγά κτυπημένα
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 20 γρ. μαχλέπι
  • 20 γρ. μαστίχα
  • 1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ρίχνετε τη μαγιά στο γάλα και την ανακατεύετε να διαλυθεί, προσθέτοντας το αλεύρι. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.
Βήμα 2
Βάζετε σε λεκάνη το αλεύρι και όλα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε το μίγμα της μαγιάς, ανακατεύετε και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέστε της λίγο γάλα.
Βήμα 3
Κάνετε τη ζύμη μπάλα και την τακτοποιείτε μέσα στη λεκάνη. Σκεπάζετε και καλύπτετε τη λεκάνη πρώτα με πετσέτα, μετά από πάνω με κάτι πιο ζεστό και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 6 ώρες.
Βήμα 4
Ανοίξτε τη ζύμη που πρέπει να έχει διπλασιαστεί μέσα στη λεκάνη και ζυμώστε την ξανά για 10 λεπτά.
Βήμα 5
Πλάστε τη σε μπάλα και πιέστε την ελαφρά στο πάνω μέρος. Τοποθετήστε τη σε ταψί με λαδόχαρτο και αλείψτε την με το αυγό.
Βήμα 6
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-45 λεπτά. Η βασιλόπιτα θα πρέπει να ροδίσει ωραία και να γυαλίζει και την καλύπτετε με ζάχαρη άχνη.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο