Υλικά

  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • ½ πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • ½ σέλινο, κομμένο σε κύβους
  • 100 γραμμάρια φασολάκια
  • 1πατάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας μπιζέλια
  • 50 γραμμάρια μικρά ζυμαρικά

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο για 2 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια προσθέστε το καρότο, το σέλινο, τα φασολάκια, τις πατάτες και τον μαϊντανό και σοτάρετε για 4 λεπτά. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
  3. Ρίξτε το νερό και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  4. Προσθέστε τα μπιζέλια και τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 5 λεπτά (ελέγξτε τις οδηγίες του πακέτου για το χρόνο μαγειρέματος των ζυμαρικών.