Υλικά

  • 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 3/4 φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/4 φλιτζανιού μαύρη μελάσα
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το αλάτι μαζί σε ένα μέτριο μπολ.
  2. Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο, την μαύρη ζάχαρη, το αυγό, το μελάσα και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  3. Προσθέτετε το μείγμα αλευριού και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  4. Καλύπτετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  5. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, θερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί φύλλο λαδόκολλας.
  6. Τοποθετείτε τη κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μεγάλο πιάτο.
  7. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας.
  8. Τα βουτάτε στο πιάτο της ζάχαρης, πιέζετε απαλά πάνω τους, έτσι ώστε η ζάχαρη να κάτσει καλά στα μπισκότα.
  9. Ψήνετε για 6 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο για να είναι αφράτα και μαλακά.