Υλικά

  • 30 γραμμάρια κακάο άγλυκο, σκόνη
  • 45 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια νιφάδες λευκής σοκολάτας
  • 50 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 180 γραμμάρια βούτυρο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 μικρό λεμόνι
  • 3 αυγά και 1 κρόκο
  • 150 γραμμάρια λευκή ψιλή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκ.
  2. Βάζετε τη σοκολάτα, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που μόλις σιγοβράζει σαν μπεν-μαρί.
  3. Χτυπάτε τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτετε το μείγμα του βουτύρου στο μείγμα των αυγών.
  4. Κοσκινίζετε το κακάο και το αλεύρι και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε προσεκτικά για να αναμειχθούν.
  5. Ρίχνετε τις νιφάδες λευκής σοκολάτας και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε.
  6. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Ελέγχετε με πιρούνι.
  7. Τα μπράουνις πρέπει να είναι υγρά και κολλώδη αλλά όχι ωμά. Ξαναβάζετε, αν χρειάζεται για 5 λεπτά ακόμη στο φούρνο.
  8. Τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλετε και τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.