Υλικά

  • 1/3 κούπα λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 & 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος Ροδόπη
  • τριμμένο κεφαλοτύρι (όσο θέλετε)
  • 500 γρ. ζυμαρικά πέννες
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα σκόρδα μέχρι να αρωματίσουν.
  2. Συμπληρώστε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν και να πιουν τα υγρά τους.
  3. Ρίξτε το κρασί και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
  4. Σκεπάστε  την κατσαρόλα και αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
  5. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος Ροδόπη,  αλατοπιπερώστε  και προσθέστε  το τριμμένο τυρί. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει και να «δέσει».
  6. Στο μεταξύ βράζετε τις πένες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  7. Βγάλτε τη σάλτσα από τη φωτιά, περιχύστε τα ζυμαρικά σας και σερβίρετε.