Υλικά

  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 5 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη
  • 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση

  1. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, τις 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές, τις 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο, τα 5 αυγά, τις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη, το 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
  3. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα σε 4 μπολάκια και φυλάμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κάτσει το μείγμα.