Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη

– 3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη

– 6-7 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

– 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι

– 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

– 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

– 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο

– 1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι

– 6-8 μήλα κόκκινα ή πράσινα

– 1 1/2 φλιτζάνι ροδάκινα κομμένα σε κύβους, πλυμένα και στραγγισμένα

– 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

– 3/4-1 φλιτζανιού ζάχαρη

– 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Για το σερβίρισμα

– 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βήμα 1
Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το αλάτι.
Βήμα 2
Κόβουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μπαλάκια.
Βήμα 3
Προσέχουμε το βούτυρο να είναι καλά παγωμένο. Καλό είναι τα χέρια μας να είναι κρύα και στεγνά. Μετά προσθέτουμε το νερό σταδιακά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε. Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό απ’ ότι χρειάζεται.
Βήμα 4
Βάλτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα, πατήστε τη να γίνει επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για τη συναρμολόγηση γέμισης ζύμης

Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα ροδάκινα μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βήμα 2
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
Βήμα 3
Καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τα μήλα μαζί με τα ροδάκινα. Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά.
Βήμα 4
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγουμε το ένα κομμάτι, να γίνει λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας και το στρώνουμε καλά στο ταψί.
Βήμα 5
Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω.
Βήμα 6
Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα.
Βήμα 7
Κλείνουμε καλά τις άκρες και κάνουμε τρύπες με το πιρούνι μας στο πάνω μέρος της πίτας.
Βήμα 8
Ψήνουμε για τα πρώτα 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και μετά για 35 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βήμα 9
Στο τέλος πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη, κανέλα και σερβίρουμε.
TAGS