Αν ανήκετε σε αυτούς που θέλουν κάτι γλυκό τα χειμωνιάτικα βράδια, αυτή η γαλατόπιτα είναι ιδανική επιλογή. Συνδυάστε την με με λίγους ξηρούς καρπούς και ένα φρούτο με χαμηλά σάκχαρα, π.χ. μήλο.
Υλικά (6 μερίδες)
- 750 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά ή φυτικό χωρίς ζάχαρη
- 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 20 γρ. corn flour
- 60 γρ. μέλι
- 100 γρ. ανθότυρο νωπό, τριμμένο
- 2 ασπράδια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι και το corn flour και ανακατεύουμε καλά.
- Βήμα 2: Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.
- Βήμα 3: Έπειτα από περίπου 6–7 λεπτά, όταν το μείγμα έχει πήξει, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βήμα 4: Προσθέτουμε τα ασπράδια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε γρήγορα.
- Βήμα 5: Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.
- Βήμα 6: Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, κόβουμε σε μερίδες, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Διατροφική αξία ανά κομμάτι
- Ενέργεια: 237 kcal
- Υδατάνθρακες: 22,8 γρ.
- Πρωτεΐνη: 15,2 γρ.
- Λιπαρά: 7,3 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,3 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI