Αν ανήκετε σε αυτούς που θέλουν κάτι γλυκό τα χειμωνιάτικα βράδια, αυτή η γαλατόπιτα είναι ιδανική επιλογή. Συνδυάστε την με με λίγους ξηρούς καρπούς και ένα φρούτο με χαμηλά σάκχαρα, π.χ. μήλο.

Υλικά (6 μερίδες)

  • 750 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά ή φυτικό χωρίς ζάχαρη
  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 20 γρ. corn flour
  • 60 γρ. μέλι
  • 100 γρ. ανθότυρο νωπό, τριμμένο
  • 2 ασπράδια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι και το corn flour και ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 2: Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.
  • Βήμα 3: Έπειτα από περίπου 6–7 λεπτά, όταν το μείγμα έχει πήξει, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Βήμα 4: Προσθέτουμε τα ασπράδια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε γρήγορα.
  • Βήμα 5: Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.
  • Βήμα 6: Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, κόβουμε σε μερίδες, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Διατροφική αξία ανά κομμάτι

  • Ενέργεια: 237 kcal
  • Υδατάνθρακες: 22,8 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 15,2 γρ.
  • Λιπαρά: 7,3 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,3 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI