Υλικά
- 4- 6 μανιτάρια πορτομπέλο
- Για το βούτυρο σκόρδου:
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- Για τη γέμιση καπρέζε:
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 180 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
- 2 κ. σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι κατά βούληση
- Πιπέρι για γεύση
- Για το γλάσο βαλσάμικου:
- 1/4 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
- 2 κ. γλ. καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Συνδυάστε το βούτυρο, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ για φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να αρωματιστεί το σκόρδο.
- Αλείψτε τον πυθμένα κάθε μανιταριού και τοποθετήστε τα, με την βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω, σε ένα ταψί. Αλείψτε γενναιόδωρα το υπόλοιπο βούτυρο στο εσωτερικό του καπακιού κάθε μανιταριού.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά της σαλάτας καπρέζε μαζί σε ένα μπολ. Γεμίστε τα καπάκια των μανιταριών μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 10 λεπτά.
- Για το γλάσο βαλσάμικου συνδυάστε την καστανή ζάχαρη (αν χρησιμοποιήσετε) και το βαλσάμικο ξύδι σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήστε τα να πάρουν βράση.
- Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και αφήστε το να σιγοβράσει για 5- 8 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει γλάσο (αν δεν χρησιμοποιήσετε τη ζάχαρη, αφήστε το μείγμα να μειωθεί για 12-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά).
- Όταν τα μανιτάρια βγουν από το φούρνο και είναι έτοιμα για σερβίρισμα, περιχύστε με λίγο γλάσο βαλσάμικου και γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό.