Τα αυγά scrambled είναι ένα πιάτο αγαπητό σε όλο τον κόσμο, είτε συνοδεύονται με λίγο ψωμί, είτε είναι μέσα σε ένα κρουασάν βουτύρου, είτε συνοδεύονται με λαχανικά. Ωστόσο, η επίτευξη της τέλειας υφής, γεύσης και συνοχής μπορεί να δυσκολέψει ακόμη και τους πιο έμπειρους μάγειρες.

Μην αγχώνεσαι, γιατί είμαστε εδώ για να σου αποκαλύψουμε τα μυστικά για να φτιάχνεις πάντα τα πιο τέλεια αυγά scrambled!

Συστατικά:

  • Αυγά, 2-3 ανά άτομο
  • Βούτυρο ή λάδι υψηλής ποιότητας (όπως ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο), 1 κουταλιά της σούπας ανά 2-3 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου
  • Προαιρετικά: Φρέσκα μυρωδικά (σχοινόπρασο, μαϊντανός ή άνηθος), τριμμένο τυρί (τσένταρ, φέτα ή παρμεζάνα), κρέμα γάλακτος ή γάλα για καλύτερη υφ΄.

Εκτέλεση

  1. Επίλεξε το κατάλληλο τηγάνι
    Επίλεξε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Το μέγεθος του τηγανιού θα πρέπει να είναι ανάλογο με τον αριθμό των αυγών που μαγειρεύεις, ώστε να διασφαλίζεται η ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας.
  2. Προετοιμασία
    Σπάσε τα αυγά σε ένα μπολ. Για επιπλέον κρεμώδη υφή, μπορείς να προσθέσεις λίγη κρέμα γάλακτος ή γάλα σε αυτό το στάδιο. Αλατοπιπέρωσε αλλά απόφυγε να προσθέσεις πολύ αλάτι, καθώς μπορεί να σκληρύνει τα αυγά.
  3. Χτύπημα με σύρμα
    Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή ένα σύρμα, χτύπα τα αυγά μέχρι να ενωθούν καλά οι κρόκοι και τα ασπράδια. Στόχευσε σε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα, αλλά αποφύγεις το υπερβολικό ανακάτεμα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σκληρά αυγά.
  4. Ψέκασε το τηγάνι
    Τοποθέτησε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο ή το λάδι. Άφησε το να λιώσει ή να ζεσταθεί ήπια, εξασφαλίζοντας ότι θα καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο του τηγανιού.
  5. Μαγείρεμα
    Μόλις λιώσει το βούτυρο και ζεσταθεί το τηγάνι, ρίξε τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι. Άφησε τα για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να σταθεροποιηθούν ελαφρώς.
  6. Ανακάτεμα
    Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανακάτεψε απαλά τα αυγά από τις άκρες προς το κέντρο με αργές, κυκλικές κινήσεις. Συνέχισε να ανακατεύεις ανά διαστήματα, αφήνοντας τα ωμά αυγά να έρθουν σε επαφή με το τηγάνι.
  7. Ρύθμιση της θερμότητας
    Εάν τα αυγά μαγειρεύονται πολύ γρήγορα ή αρχίζουν να μαυρίζουν, μείωσε ακόμα περισσότερο φωτιά. Το αργό και απαλό μαγείρεμα είναι το κλειδί για να πετύχεις κρεμώδη υφή στα αυγά σου.
  8. Προαιρετικές προσθήκες
    Εάν επιθυμείς, πρόσθεσε φρέσκα μυρωδικά ή τριμμένο τυρί στα αυγά λίγο πριν μαγειρευτούν πλήρως.
  9. Απαλότητα
    Μαγείρεψε τα αυγά έως ότου σταθεροποιηθούν, αλλά εξακολουθούν να είναι ελαφρώς υγρά. Να θυμάσαι ότι η υπολειπόμενη θερμότητα θα συνεχίσει να ψήνει τα αυγά ακόμα και αφού τα αφαιρέσεις από το τηγάνι, οπότε είναι προτιμότερο να μην έχουν μαγειρευτεί αρκετά παρά να έχουν παραψηθεί.
  10. Σερβίρισμα
    Μετάφερε τα αυγά σε ένα πιάτο. Γάρνιρε με πρόσθετα μυρωδικά ή πασπάλισε με τυρί, αν το επιθυμείς.