Υλικά

  • 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κ. σ. γάλα αμυγδάλου (ή γάλα της επιλογής σας)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε τη φρυγανιά σε ένα μεγάλο ταψί και απλώστε τη σε ομοιόμορφο στρώμα. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, ανακατέψτε και ψήστε για 2 λεπτά. Ανακατέψτε τη φρυγανιά (ή απλά ανακινήστε το ταψί) και στη συνέχεια ψήστε για 2- 3 λεπτά ή μέχρι η φρυγανιά να ροδίσει. Διατηρήστε τη θερμότητα στο φούρνο και μεταφέρετε τη φρυγανιά σε ένα μεσαίο μπολ.
  3. Ανακατέψτε τα μπαχαρικά -αλάτι, μαύρο πιπέρι, σκόνη κρεμμυδιού, πάπρικα, σκόνη σκόρδου και πιπέρι καγιέν- και αφήστε τα στην άκρη.
  4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά και το γάλα αμυγδάλου. Αφήστε τα στην άκρη.
  5. Βουτήξτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο μείγμα αυγών, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια λαβίδα για να το πιάσετε και ρίξτε το στο μείγμα φρυγανιάς για να καλυφθεί πλήρως.
  6. Μεταφέρετε τα κομμάτια κοτόπουλου στο ταψί (μπορείτε να στρώσετε αν θέλετε με λαδόκολλα), τοποθετώντας τα σε απόσταση μεταξύ τους.
  7. Ραντίστε ελαφρώς με ελαιόλαδο και ψήστε στο φούρνο για 15- 20 λεπτά.
  8. Σερβίρετε με σάλτσα μπάρμπεκιου, μουστάρδα με μέλι, κέτσαπ ή όποια άλλη σάλτσα θέλετε!