ΣΕΒ για φορολογικό νομοσχέδιο: Παρεμβάσεις για πιο φιλικό περιβάλλον προς την επιχειρηματικότητα

Διαπιστώνβει θετικά μέτρα που αποσκοπούν στην αναζωογόνηση της οικονομίας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
15:19
29/11/2019
ΣΕΒ για φορολογικό νομοσχέδιο: Παρεμβάσεις για πιο φιλικό περιβάλλον προς την επιχειρηματικότητα
1
loading

Σημαντικές παρεμβάσεις με στόχο τη δημιουργία φορολογικού περιβάλλοντος φιλικού στην επιχειρηματικότητα και ενθαρρυντικού στην προσέλκυση των επενδύσεων διαπιστώνει στο φορολογικό νομοσχέδιο ο διευθυντής του τομέα επιχειρηματικού περιβάλλοντος του ΣΕΒ Μιχάλης Μητσόπουλος.

Όπως είπε κατά τη διαδικασία της ακρόασης φορέων στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νομοσχέδιο θεσμοθετεί σειρά από θετικά μέτρα που αποσκοπούν στην αναζωογόνηση της οικονομίας, όπως είναι η μείωση των βασικών συντελεστών σε κέρδη- μερίσματα, οι διατάξεις για την κινητροδότηση των στελεχών και την επιτυχία των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα στις start ups, για τη βελτίωση για την αντιμετώπιση των παροχών προς εργαζόμενους (κάρτα διαδρομών, αυτοκίνητα κ.λπ.), για την υπό όρους απαλλαγή των νομικών προσώπων από το φόρο υπεραξίας μεταβίβασης τίτλων συμμετοχής, η εκλογίκευση των διατάξεων σε σχέση με την αλληλέγγυα ευθύνη έναντι των φορολογικών και ασφαλιστικών αρχών που εισάγει την αρχή της υπαιτιότητας.

Θετικά κρίνεται η ρητή αναφορά στο φορολογικό πιστοποιητικό, η πρόβλεψη για την έκδοση πρότυπου ηλεκτρονικού τιμολογίου, η κατάργηση της εισφοράς του ν.128/1975 σε factoring και leasing η οποία «ήταν άδικη και καλώς καταργείται», η αναβολή της επιβολής ΦΠΑ στα νεόδμητα κτήρια και μια σειρά άλλων μέτρων στην οικοδομή.

«Γίνονται παρεμβάσεις που φέρνουν το φορολογικό μας σύστημα πιο κοντά στις πρακτικές που εφαρμόζουν οι περισσότερες χώρες της ΕΕ και αίρονται αναπτυξιακές στρεβλώσεις που εισήχθησαν τα τελευταία χρόνια», είπε ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ και πρόσθεσε ότι γίνεται ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση ενός πιο ανταγωνιστικού φορολογικού πλαισίου στη χώρα μας και ενθαρρύνονται οι επενδύσεις ώστε να επιτευχθούν υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης και να δημιουργηθούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Είπε όμως ότι είναι επιτακτική ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερες παρεμβάσεις και ενδεικτικά ανέφερε την ουσιαστική ελάφρυνση της φορολογίας εισοδήματος και των ασφαλιστικών εισφορών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ρεθυμνιωτης

    Πολύ ωραία απο το ΣΕΒ , μόνο που δεν του φτάνουν αυτά που έχει κανει η κυβέρνηση μέχρι τώρα, θελει κι αλλα . Και βεβαίως οι της κυβέρνησης , σαν « καλά παιδια » που είναι , είμαι σίγουρος πως θα τους κάνουν το χατηρι .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει