Πώς θα σβήσετε το ΑΦΜ από την εφορία

Δείτε τη διαδικασία


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
9:58
12/09/2017
Πώς θα σβήσετε το ΑΦΜ από την εφορία
4
loading

Στην απενεργοποίηση του ΑΦΜ των φορολογούμενων που απεβίωσαν θα πρέπει να προχωρήσουν οι κληρονόμοι για να αποφύγουν «μπελάδες» με την εφορία.

Η απενεργοποίηση του ΑΦΜ απαιτείται πριν την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης του αποβιώσαντα που υποβάλλεται χειρόγραφα από τους κληρονόμους μέχρι το τέλος του έτους.

Για να απενεργοποιήσετε το ΑΦΜ του φορολογούμενου που απεβίωσε θα πρέπει να επισκεφθείτε την εφορία και το τμήμα Μητρώου και να υποβάλετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να έχετε μαζί σας:

1. Ληξιαρχική πράξη θανάτου

2. Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών

3. Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης Πρωτοδικείου

4. Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης Ειρηνοδικείου

5. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου του θανόντα και των νόμιμων κληρονόμων

6. Δήλωση αλλαγής στοιχείων (έντυπο Μ1) στην οποία θα συμπληρώσετε τα στοιχεία το θανόντα.

7. Δήλωση σχέσεων φορολογούμενων (έντυπο Μ7) την οποία θα συμπληρώσετε με τα στοιχεία σας

8. Εξουσιοδότηση από κάθε νόμιμο κληρονόμο την οποία θα συμπληρώσετε με τα στοιχεία σας και θα επικυρώσετε στο ΚΕΠ ή στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar gaf

  Αυτές είναι Ελληνικές [...] . Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει αναγκαστική είσπραξη χωρίς προηγουμένως να έχει εκδοθεί Δικαστική απόφαση. θα πρέπει και οι πολίυες να έχουν δικαίωμα μπλοκαρίσματος του ΑΦΜ των Δήμων που το παίζουν νταβανζήδες για να δούμε μετά.

 2. avatar Mplaky

  ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΩΦΕΙΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ. 0,01!!!!!!!;;;;;;;;!!!!!!ΔΕΝ ΕΚΛΙΝΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑ 1;;ΕΥΡΟ ΕΞΟΔΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ 0,01 ΤΩΡΑ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΔΕΞΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΣΚΕΛΩΣΩ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΑΡΙΑ ΑΛΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΛΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΝΑΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ

 3. avatar παναγιωτης(ελευσινα)

  Το νουμερο του σωβρακου το θελετε? η το στριγγακι ακομα καλλιτερα.Γιατι αν δεν φτανει το πιστοποιητικο θανατου μαλλον θα χρειαστουν καμμια 100.000 ατομα προσληψεις στο δημοσιο, για να βγαινουν αυτα που ζητατε.Ηλιθιοι και αντε να μην πω τιποτα πιο βαρυ με την γραφειοκρατεια σας.

 4. avatar Θα καταργούσε

  Ο αρχηγός την γραφειοκρατία.

  Ρε βλήματα το κράτος δεν βγάζει το πιστοποιητικό θανάτου;
  Γιατί δεν τα στέλνει στις αρμόδιες υπηρεσιες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει