Στον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών Μάριο Σεντένο παρέδωσε τα ηνία του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, που διετέλεσε πρόεδρος από το 2013.

Για να σηματοδοτήσουν την αλλαγή στην ηγεσία του Eurogroup οι δύο άντρες πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας σήμερα στο Παρίσι, όπου βρισκόταν ο Σεντένο για επίσημη επίσκεψη, κατά την οποία συζήτησαν επίσης την ημερήσια διάταξη του Eurogroup.

«Έχουμε ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για την εμβάθυνση της νομισματικής ένωσης, καθιστώντας το κοινό μας νόμισμα πιο ανθεκτικό σε μελλοντικές κρίσεις» σημείωσε ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ανάληψη της ηγεσίας του Eurogroup.

«Η ευθύνη μας είναι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών μας», επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι θα καταβάλλει «κάθε προσπάθεια» για να επιτύχει την «απαραίτητη συναίνεση», ενώ ευχαρίστησε τον Γ. Ντάισελμπλουμ για την «ισχυρή» του ηγεσία «σε μια περίοδο όπου η ζώνη του ευρώ τέθηκε υπό δοκιμή» σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά του ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε: «Η ευρωζώνη είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση τώρα από ό,τι το 2013. Έχουμε οικονομική ανάπτυξη σε όλες τις χώρες, η ανεργία πέφτει και τα δημόσια οικονομικά είναι πιο υγιή. Έχουν ληφθεί αποφασιστικά μέτρα για την ενίσχυση της νομισματικής ένωσης, ιδίως της τραπεζικής ένωσης. Θα ήθελα να ευχηθώ στον κ. Σεντένο ό,τι καλύτερο στο νέο του ρόλο ως προέδρου του Eurogroup».

Η πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup υπό την προεδρία του Σεντένο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 22 Ιανουαρίου 2018.