Ένας νέος, ισχυρός πόλος ξενοδοχειακών δραστηριοτήτων κάνει την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά φιλοξενίας. Η νέα αλυσίδα, με την ονομασία Donkey Hotels, είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης δι’ απορρόφησης της ξενοδοχειακής αλυσίδας YES! Hotels από την Αθήναιον ΑΕ (Intercontinental) που ανήκουν στην οικογένεια Ιωάννου, αναφέρει το ΑΠΕ.

Το νέο σχήμα, το οποίο θα διαθέτει ιδιόκτητες ξενοδοχειακές υποδομές 85.000 τετραγωνικών μέτρων, θα εστιάσει στη δυνατότητα εξαγοράς και “επανατοποθέτησης” υφιστάμενων μονάδων σε αστικά κέντρα αλλά και στην ανάπτυξη νέων μονάδων σε δημοφιλείς προορισμούς. Ο χρονισμός της συγχώνευσης προκύπτει λόγω των πρόσφατων αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στη μετοχική σύνθεση, και η οικογένεια Ιωάννου θα ελέγχει πλέον πάνω από το 94%, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το νέο σχήμα θα εκμεταλλεύεται τις ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες, Αθήναιον Intercontinental, Semiramis, NEW Hotel και Periscope.

Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ότι την άνοιξη του 2022 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία νέα ξενοδοχειακή μονάδα στην Σαντορίνη δυναμικότητας 121 δωματίων (50% εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες). Συνολικά, η νέα αλυσίδα αναμένεται να έχει υπό την ιδιοκτησία της και να διαχειρίζεται 836 δωμάτια πέντε αστέρων το 2022.

Ο κ. Ιωάννου, Πρόεδρος των Donkey Hotels δήλωσε ότι «με τη κίνηση αυτή αποσκοπούμε στην ανάδειξη της επιτυχημένης μας παρουσίας στον ξενοδοχειακό κλάδο και στη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και συνεργειών που θα προσδώσουν μεγάλη δυναμική στα Donkey Hotels. Συγχρόνως, εστιάζουμε στις ισχυρές προοπτικές που αναμένονται για τον τουρισμό στη χώρα μας με το πέρας της πανδημίας. Με εφόδια τον πρωτοποριακό σχεδιασμό της αλυσίδας YES! και την υψηλή αισθητική της τέχνης του Intercontinental, στόχος μας η δημιουργία νέων μονάδων που θα συνδυάζουν αρμονικά και θα αναπτύσσουν αυτή τη διπλή κληρονομιά. Προτεραιότητά μας πάντοτε η παροχή κορυφαίας ποιότητας υπηρεσιών για τους επισκέπτες μας».

Η λειτουργία και στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας θα είναι υπό την ευθύνη των κκ. Χρήστου Ιωάννου ως Προέδρου της εταιρείας, Θωμά Γκιόλμα ως Εκτελεστικού Αντιπροέδρου, Πάνου Παναγιωτόπουλου ως διευθυντή του Intercontinental και Στεφανίας Φλέγγα ως Γενικής Διευθύντριας των Yes! Hotels.