Ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας ρύθμισης οφειλών ακόμα και σε 100-120 δόσεις σε συνάρτηση με την εξέλιξη στο μέτωπο της πανδημίας άφησε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη επαναφορά σχήματος 120 δόσεων δήλωσε «προφανώς σκέψεις υπάρχουν πολλές σε συνάρτηση με την εξέλιξη της υγιειονομικής κρίσης… τις συζητάμε με τους θεσμούς». Αποφάσεις για το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης οφειλών πάντως δεν αναμένονται πριν το τέλος του πρώτου τριμήνου  του 2021, όταν και εκτιμάται ότι θα υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στο θέμα του νέου πτωχευτικού, οι πιθανότητες να μην αρχίσει να εφαρμόζεται στο σύνολό του από τις αρχές του έτους φαίνονται αυξημένες ενώ παράλληλα το ίδιο το τραπεζικό σύστημα λαμβάνει μέτρα διευκόλυνσης των δανειοληπτών.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «ο νόμος θα υλοποιηθεί όταν θα είναι έτοιμες όλες οι υπουργικές αποφάσεις …θα συνεκτιμήσουμε την κατάσταση στο υγιειονομικό πεδίο», συμπληρώνοντας με νόημα πως « έχουμε αποδείξει ότι ενεργούμε έγκαιρα λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας».