Θετικά αποτιμά ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τη διαδικασία τακτοποίησης αδήλωτων τετραγωνικών καθώς όπως υποστήριξε, έκαναν χρήση της σχετικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ 2,6 εκατομμύρια πολίτες και δηλώθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ, 60.000.000 επιπλέον τετραγωνικά μέτρα.

Όπως τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN οι πολίτες που έκαναν τις δηλώσεις γλίτωσαν από τέλη και πρόστιμα, συνολικά, περίπου 1,5 δισ. ευρώ, ενώ με τις δηλώσεις των επιπλέον τετραγωνικών, το κράτος διασφαλίζει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση κάθε χρόνο, ένα ποσό της τάξεως των 150 εκατομμυρίων. ευρώ, που θα χρησιμοποιηθεί από τους Δήμους είτε για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες είτε για να μειωθούν τα δημοτικά τέλη, ανάλογα με την επιλογή κάθε δημοτικής αρχής.

«Μια παθογένεια δεκαετιών λύθηκε με αυτόν τον τρόπο. Οι πολίτες εμπιστεύθηκαν το Κράτος και το Κράτος εμπιστεύθηκε τους πολίτες» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, το μέλος της κυβέρνησης σημείωσε ότι χθες, για πρώτη φορά το Υπουργικό Συμβούλιο, σε εφαρμογή του νόμου για το «Επιτελικό Κράτος», προχώρησε σε συνολικό προγραμματισμό προσλήψεων για την επόμενη χρονιά.

Το σχέδιο προβλέπει να προσληφθούν 8.620 υπάλληλοι το 2021, με προτεραιότητα στην υγεία, στην ασφάλεια, στην παιδεία, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Μπαίνει τάξη, με αυτόν τον τρόπο, στις διαδικασίες των προσλήψεων. Υπάρχει, πλέον, ένας ετήσιος προγραμματισμός ο οποίος ικανοποιεί κοινωνικές ανάγκες και στηρίζεται στο σωστό δημοσιονομικό πλαίσιο, γιατί συνεχίζουμε να τηρούμε την αρχή 1 προς 1» όπως είπε.