Για αναζωπύρωση του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη χώρα μας μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης, το πρωί της Τρίτης, στον απόηχο της επίσκεψης του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα.

«Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από Αμερική, Κίνα και Ευρώπη γιατί η Ελλάδα αλλάζει και πείθει ότι γίνεται κανονική χώρα και ότι έχει κυβέρνηση φιλική στις επενδύσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της για την επανεκκίνηση της οικονομίας με διαθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις με έμφαση στην πράσινη ατζέντα με απολιγνιτοποίηση της χώρας.

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης υπάρχει ενδιαφέρον από τους επενδυτές για την ενεργεία, τα φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες, για τη διαχείριση απορριμμάτων και για την ιδιωτικοποιήση της ΔΕΠΑ στο σύνολό της που προωθείται το με νομοσχέδιο στη Βουλή μαζί με τη ΔΕΗ.

«Ο νόμος που καταθέτουμε στη Βουλή καταργεί τη νομιμότητα και οδηγεί σε μείωση κόστους. Με το νέο εργασιακό καθεστώς και την μείωση προσωπικού εξασφαλίζονται κεφάλαια» είπε μεταξύ άλλων ο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργείας.

Στο ερώτημα αν η ΔΕΗ απαρτίζεται από κομματικά στελέχη, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης απάντησε ότι «δεν θέλει να αναφέρεται σε κομματικά πρόσωπα. «Είναι γνωστά τα βιογραφικά όλων. Υπάρχουν προβλέψεις στο καταστατικό του ΑΔΜΗΕ για τοποθέτηση όσο και για την απομάκρυνση τους» είπε.

Για την κίνηση αυτοκινήτων με φυσικό αέριο είπε «Προφανώς και ενθαρρύνουμε την κίνηση αυτοκινήτων με φυσικό αέριο είμαστε σε επαφή με την αγορά για το σκοπό αυτό» τονίζοντας ότι «η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ θα την κάνει πιο ευέλικτη σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις».