Μίχαλος: Πολλές και θετικές οι παρεμβάσεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου

Προτάσεις της ΚΕΕ που θα βοηθήσουν τις διαδικασίες του νόμου και τις επενδύσεις


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20:38
17/09/2019
Μίχαλος: Πολλές και θετικές οι παρεμβάσεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου
2
loading

Να καταργηθεί από τον αναπτυξιακό νόμο η διάταξη περί ύπαρξης μίας τουλάχιστον κερδοφόρας οικονομικής χρήσης για την υποβολή επενδυτικών προτάσεων, ζητάει η Κεντρική Ένωσης Επιμελητηρίων.

Επίσης προτείνει, να παρέχονται όλες οι μορφές ενισχύσεων στην μέγιστη δυνατή ένταση σύμφωνα με το μέγεθος της επιχείρησης και τον τόπο εγκατάστασης της επένδυσης. Να μπορεί να λαμβάνεται άμεση επιχορήγηση έως το 100% του ποσοστού που προβλέπεται από τον Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων και επίσης να μπορεί να επιλεγεί από τον φορέα της επένδυσης κάθε είδος ή/και κάθε πιθανός συνδυασμός κινήτρων που συνάδει με την στρατηγική και τις ανάγκες της επιχείρησης.

Επιπλέον, να αυξηθεί το όριο για το συνολικό ποσό ενισχύσεων ανά επενδυτικό σχέδιο από τα 5 εκατ. ευρώ στα 7,5 εκατ. ευρώ για τις ΜΜΕ.

Αυτά προτείνει, μεταξύ άλλων, το υπόμνημα με τις προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας σχετικά με το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και καταθέτει μια σειρά παρεμβάσεων που εκτιμά ότι μπορούν να βοηθήσουν τις διαδικασίες του Αναπτυξιακού Νόμου και τις επενδύσεις εν γένει.

Όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Σε συνέχεια της θέσεως σε διαβούλευση του Αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα. Καλωσορίζουμε τις πολλές και θετικές παρεμβάσεις του νομοσχεδίου που θεωρούμε πως θα επιταχύνουν μία σειρά από διαδικασίες και με τη σειρά μας προτείνουμε μία σειρά παρεμβάσεων που θεωρούμε πως θα βοηθήσουν τις διαδικασίες του Αναπτυξιακού Νόμου και τις επενδύσεις εν γένει».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ρεθυμνιωτης

    Κύριε Μιχαλε , εγω σας προκαλώ να ονοματισετε και να ζητήσετε τη δίωξη , εκεινου του στελεχους της τράπεζας της Ελλάδας , που είχατε πει σε τηλεοπτική συζήτηση πριν από χρονιά , ότι τις τρεις μέρες κυκλοφορίας των ομολογων τις έκανε δέκα ,με αποτέλεσμα καποιοι να κερδοσκοπησουν σε βάρος της χωράς μας .

  2. avatar 24-7-1974

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΙΧΑΛΟ -----ΓΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ . Ο ΧΑΧΑΝΟΥΛΗΣ ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΙΠΡΑ . ΕΔΕΣΕ ΤΟ ΜΕΛΙ .......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει