Παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου η προθεσμία υποβολής αιτημάτων επιχορήγησης για το 2019, που έχει προκηρύξει η Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Δεδομένου του μεγάλου αριθμού αιτημάτων που δέχθηκε το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων και η Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού κατά την πρώτη εβδομάδα των αιτημάτων, ορίζεται νέα καταληκτική ημερομηνία, η Τρίτη, 30 Απριλίου 2019, για όλες τις προσκλήσεις επιχορηγήσεων», ενημερώνει η σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος αφορούν πέντε κατηγορίες επιχορηγήσεων: Επαγγελματικά σχήματα του ελεύθερου θεάτρου για θεατρική παραγωγή της περιόδου 2019-2020. Ομάδες κλασικού και σύγχρονου χορού για την παραγωγή παράστασης της περιόδου 2019-2020. Σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας όλων των αρμόδιων διευθύνσεων που περιλαμβάνουν μουσική, θέατρο, χορό, κινηματογραφία και οπτικοακουστικά μέσα, εκδηλώσεις και εκθέσεις βιβλίου, μη κερδοσκοπικές εκδόσεις, επιστημονικά συμπόσια, εικαστικά, design, φωτογραφία, Πινακοθήκες – Γλυπτοθήκες, φεστιβάλ και σύνθετες-πολυθεματικές δράσεις.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορά πολιτιστικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2019.

Αναλυτικά οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος στη διεύθυνση http://drasis.culture.gr