«Υπάρχει ακόμα χρόνος για την εκταμίευση του ενός δισεκατομμυρίου»

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών συνεχίζονται


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:16
28/03/2019
«Υπάρχει ακόμα χρόνος για την εκταμίευση του ενός δισεκατομμυρίου»
1
loading

Εν αναμονή της αξιολόγησης των θεσμών για το νομοσχέδιο περί προστασίας της πρώτης κατοικίας τελούν οι τεχνοκράτες της Ευρωζώνης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απόφαση για την εκταμίευση του ενός περίπου δισεκατομμυρίου στο Eurogroup της 5ης Απριλίου στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, οι διαβουλεύσεις μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών «συνεχίζονται» καθώς παραμένουν «ανοιχτά» κάποια σημεία που αφορούν κυρίως τα επιχειρηματικά δάνεια.

«Εναπόκειται στους θεσμούς να πουν εάν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αυτό. Αλλά υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος», σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος εν όψει της συνεδρίασης της επόμενης Παρασκευής.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει εάν δεν καταστεί δυνατή η εκταμίευση σε αυτό το Eurogroup, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης είπε πως η απόφαση θα ληφθεί όποτε εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις, στην αντίστοιχη συνεδρίαση.

Δεδομένου ότι για τον Ιούνιο είναι προγραμματισμένη η εκταμίευση της επόμενης δόσης από την επιστροφή των κερδών των Κεντρικών Τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι, αν δεν έχει ληφθεί απόφαση μέχρι τότε, θα μπορούσαν να συνδυαστούν οι δύο δόσεις, ωστόσο, εκτίμησε ότι αυτό «δεν το κάνει πιο εύκολο», καθώς θα υπάρχουν νέες προϋποθέσεις.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Νέμεσιs

    Κύριοι τηs κυβέρνησηs,λύστε μου μια απορία.Πωs γίνεται να έχουμε βγει από την επιτήρηση και οι θεσμοί να καθορίζουν τα κριτήρια για την προστασία τηs πρώτηs κατοικίαs ώστε να δώσουν τη δόση του ενόs δισεκατομμυρίου ευρώ?Να ρωτήσουμε καλύτερα τον υπουργό οικονομικών να μαs πει, γιατί βγαίνει ο κάθε άσχετοs στα κανάλια και στα site και πετάει τη μια χαζομάρα μετά την άλλη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει