«Μας ενώνουν μεγάλες προοπτικές. Πάντα είχαμε και έχουμε σκοπό την εταιρική σχέση με βάση την καλή γειτονία και την αμοιβαία και επωφελή συνεργασία», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο των κοινών του δηλώσεων με τον Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά του για την «επίκαιρη» επίσκεψη στη Μόσχα.

Ο ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για εμβάθυνση της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας σε όλους τους κλάδους, υπογραμμίζοντας τις συμφωνίες που υπογράφηκαν.

«Πέρυσι αυξήθηκε κατά 27% το διμερές εμπόριο. Φέτος αυξήθηκε κατά 11%»,ενώ μίλησε και για «σημαντικές επενδύσεις» και για «διεύρυνση των απευθείας επαφών μεταξύ των επιχειρηματιών».

Χαρακτήρισε σημαντικό κλάδο τον τομέα της ενέργειας, σημειώνοντας ότι πάνω από 50% του φυσικού αερίου στην Ελλάδα προέρχεται από τη Ρωσία.

«Υπάρχουν ρωσικές εταιρείες που θέλουν να βγουν στην ελληνική αγορά με διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες», υπογράμμισε ακόμη ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα επίσης με τον ρώσο πρόεδρο, «συμφωνήσαμε να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη του τουρισμού, ώστε να έχουμε περισσότερους επισκέπτες από την Ελλάδα».