Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες ο οίκος Fitch

Πώς σχολιάζει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης τη νέα χαλάρωση των capital controls


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:44
08/10/2018
Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες ο οίκος Fitch
4
loading

Στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης (IDR) των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.

Ειδικότερα, ο οίκος Fitch αναβάθμισε το IDR της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας από «RD» σε «CCC+», και της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς από «RD» σε «CCC». Παράλληλα, αναβάθμισε τα βραχυπρόθεσμα IDRs και των τεσσάρων τραπεζών από «RD» σε «CC».

Όπως διευκρινίζει ο Fitch, οι αναβαθμίσεις των μακροπρόθεσμων αξιολογήσεων έρχονται μετά τη νέα χαλάρωση των capital controls την 1η Οκτωβρίου, η οποία αίρει τους περιορισμούς για την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων εντός της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, αν και παραμένουν ορισμένοι περιορισμοί όσον αφορά τις κεφαλαιακές εκροές προς το εξωτερικό, οι ελληνικές τράπεζες «είναι τώρα ουσιαστικά ικανές να εξυπηρετήσουν όλες τις υποχρεώσεις τους».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Κώστας Χ.

  Κάτι \"παραπάνω\" θα ξέρουν αυτοί από τα εγχώρια γαλαζοπράσινα παπαγαλάκια,που καταστροφολογουν μέρα νύχτα ,περιμένοντας να γίνει η \"στραβή \" και να δικαιωθεί ο Δρακουμελ jr.και να ζητήσει πάλι εκλογές!!!

 2. avatar Έλλην ζ3υς

  Που να δεις μόλις πάνε φυλακή τα καλόπαιδα που μας κυβερνουσαν τόσα χρόνια πόσα +++θα ανέβουν έρχονται χειροπέδες... Μέχρι τις εκλογές....

 3. avatar Μστ

  Πως γίνεται οι τραπεζικές μετοχές να έχουν πάρει τη κατηφόρα και ένας οικονομικός οίκος να αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες..??

  1. avatar ΡΩΤΑ

   ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει