Οι κυρώσεις και τα πρόστιμα για όσους συνεχίζουν να έχουν ανασφάλιστα οχήματα

Τον Απρίλιο οι έλεγχοι είχαν αποκαλύψει 436.000 «ύποπτα» οχήματα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:14
09/07/2018
Οι κυρώσεις και τα πρόστιμα για όσους συνεχίζουν να έχουν ανασφάλιστα οχήματα
8
loading

Λάβατε ηλεκτρονικό ραβασάκι για ανασφάλιστο όχημα και δεν έχετε φροντίσει μέχρι σήμερα να πληρώσετε το παράβολο - πρόστιμο και να ασφαλίσετε το όχημά σας; Καλό είναι να σπεύσετε να τακτοποιήσετε αυτήν την εκκρεμότητα γιατί κινδυνεύετε με ακόμη πιο τσουχτερά πρόστιμα, αφαίρεση πινακίδων και άδεια κυκλοφορίας για έξι μήνες αλλά και με ποινή φυλάκισης εάν το όχημα εμπλακεί σε  ατύχημα.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα αποστείλει τα στοιχεία όσων εντοπίστηκαν με ανασφάλιστα οχήματα στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή για την επιβολή προστίμων και κυρώσεων.

Όπως αναφέρεται σε απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, «σε περίπτωση μη εμφάνισης και μη συμμόρφωσης του ιδιοκτήτη του οχήματος με τα οριζόμενα στην παρούσα, η Δ.ΗΛΕ.Δ. σε εύλογο χρόνο και όχι πέραν εξαμήνου από τη διενέργεια της διασταύρωσης  για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων σε συγκεκριμένη ημερομηνία, αποστέλλει τα στοιχεία του, καθώς και του οχήματός του για το όποιο δεν υφίσταται ασφαλιστική κάλυψη στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή, για την σε βάρος του επιβολή των κυρώσεων και ποινών που προβλέπονται στις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του π.δ. 237/1986».

Έτσι όσοι δεν έχουν συμμορφωθεί και συγκεκριμένα δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους πληρώνοντας προηγουμένως το παράβολο που κυμαίνεται από 100 έως 250 ευρώ απειλούνται με:

-Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των πινακίδων του οχήματος για 6 μήνες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής.

- Σε περίπτωση εμπλοκής οχήματος σε ατύχημα  αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια και επί υποτροπής για 3 χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης.

- Χρηματικό πρόστιμο με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ  για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά  και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

-Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000€ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Σημειώνεται ότι από τη διασταύρωση που θα πραγματοποιήσει η ΑΑΔΕ  στις 30 Απριλίου έβγαλε στον αφρό τους ιδιοκτήτες 436.653 οχημάτων τα οποία εντοπίστηκαν ως πιθανά ανασφάλιστα. Οι φορολογούμενοι έλαβαν το παράβολο -πρόστιμο  στο λογαριασμό τους στο Taxisnet το οποίο εάν δεν το πληρώσουν δεν μπορούν να προχωρήσουν στην ασφάλιση του οχήματός τους. Το πρόστιμο ανέρχεται  σε 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά, 150 ευρώ για δίκυκλα από 251 κυβικά και άνω, 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά και 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 κυβικά και άνω.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Ronaldo

  Αν ψάχνει η κυβέρνηση της αριστερής χούντας που μας κυβερνά να βρει λεφτά για να δώσει παροχές, να πάει να τα πάρει από τους παράνομους Πακιστανους, Αφγανους, Ιρακινους, Αλβανούς και κάθε λαθρομετανάστη που δεν έχουν ούτε άδεια παραμονής, ούτε διπλώματα, ούτε ασφάλεια, ούτε ΚΤΕΟ, και δεν φορολογούντε, και παίρνουν μαύρα χρήματα και τα στέλνουν στο εξωτερικό και πληρώνουμε εμείς φόρους για αυτούς!!Από αυτούς να πάνε να τα πάρουν τα πρόστιμα που παράνομα καθαρίζουν τζάμια αυτοκινήτων χωρίς να έχουν άδεια, που πουλάνε στις παραλίες και στους δρόμους παράνομα διάφορα πράγματα χωρίς να κόβουν αποδείξεις, από αυτούς να εισπράξουν τα πρόστιμα οι αριστεροί φασίστες του Τσιπρα και του Καμένου! Εμείς πληρώνουμε ένα σωρό φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και ΕΝΦΙΑ και παράνομα τέλη κυκλοφορίας!! Αυτά τα [...] δεν πληρώνουν τίποτα, μας βρωμίζουν, μας κλέβουν, μας σκοτώνουν και είμαστε φιλοξενουμενοι μέσα στην ίδια μας την χώρα!! Τελικά δημοκρατία είχαμε με τον Παπαδόπουλο! Τώρα είναι χούντα!!!!

 2. avatar αλμαρκο

  Καλά εδώ είναι το σύστημα καμένο το κράτος δεν ξέρει τι του γίνεται να το δείτε ότι τα μισά από αυτά είναι κρατικά αυτοκίνητά για τέτοια κατάντια μιλάμε τι γίνεται όμως υπουργέ όταν εσύ με ταλαιπωρείσ με ραβασάκια για κάτι που το πούλησα πέρυσι

 3. avatar Μστ

  Έλεος, ακόμη πρόστιμο ρίχνουν στους ανασφάλιστους ιδιοκτήτες...κάντε τους κατάσχεση του αυτοκινήτου να τελειώνουμε...το κράτος προφανώς προτιμάει να εισπράτει πρόστιμα, από την οδική ασφάλεια.!!!

 4. avatar Το να κυκλοφορεις

  Το να κυκλοφορεις ανασφαλιαστο το οχημα σου ειναι σαν να κυκλοφορεις σαν δολοφονος με μια σφαιρα στο οπλο σου ετοιμος να καθαρισεις τον οποιο ατυχο βρεθει μπροστα σου.Αν κρινεις σε συνδυασμο με τον τροπο που οδηγουν οι οδηγοι στους δρομους μας που δε σεβονται ουτε πεζους ουτε πινακιδες ουτε φαναρια της τροχαιας ,το αυτοκινητο καθισταται το πιο δολοφονικο μεσο στα χερια αδιστακτων οδηγων που μη εχοντας ασφαλισει το οχημα τους ,καθιστα και τον ιδιο τον οδηγο δολοφονο.Η τιμωρια αυτων των οδηγων που κινουν το ανασφαλιστο οχημα πρεπει να αυστηροποιηθει περαιτερω.Διοτι η κινηση με ανασφαλιστο οχημα τον καθιστα ενσυνειδητ0 δολοφονο.

  1. avatar Thanosaig.

   Πριν κρινεις καποιον ,κρινε πρωτα τον εαυτο σου λεει ενα ρητο ...ολοι που κρινεται ειστε αλανθαστοι.κανεις δεν γνωριζει την συμβαινει με την καθε περιπτωση ξεχωριστα ,φυσικα υπαρχουν και τα μονιμα [...],αλλα δεν γινεται ολοι να μπαινουν στο ιδιο τσουβαλι.αμα εγω τα πιω και παω και οδηγησω αλλα εχω ασφαλισμενο το οχημα δεν ειμαι δολοφονος...ποσοι εχουν παρει διπλωμα ....με σπρωξιμο ...ποσοι εδωσαν το 100κακι...

 5. avatar SER 30

  \'\' η Δ.ΗΛΕ.Δ. σε εύλογο χρόνο και όχι πέραν εξαμήνου από τη διενέργεια της διασταύρωσης για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων \'\' ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΗΔΙΟ ΕΧΕΙ 5 0 0 . 0 0 0 ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 8 0 0 . 0 0 0 ? ΑΝΕΥ ΚΤΕΟ ΤΟ 2 0 1 8 ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΚΕΛΛΩΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙ ΑΕΡΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΠΑΡ \' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΝΕΙ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΟ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ 2 Η 4 Η 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΤΟΜΑΡΙΑ ΑΛΗΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ , ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΗΔΙΟΝ ? ΣΗΜ : ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΥΦΟΣ ΟΡΓΑΝΟΣ ΤΙΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΥΚΛΑ ΠΑΣΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΙΕΣ Η ΤΟΥΣ ΠΤΩΧΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΙΜΙΟΥΣ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ ΓΚΑΖΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ 2 7 . 9 5 4 ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΒΡΑΔΥ ?

 6. avatar Εδω θελει 08:31

  Παπαδοπουλο.Καθημερινο ελεγχο.Μια Αλανα σε καθε νομο και πολη.Αφαιρεση πινακιδων γερανος στην αλανα.Ολα επιτόπου.Το ανασφαλιστο αυτοκινητο φαίνεται απο μακρια.Εδω κυκλοφορουν χωρις πινακιδες.Ουτε Κτεο, το βλεπεις.Δυστηχως ο ανθρωπος φοβάται μονο τον νομο.Δεν εχει παιδεια,ο εαυτος του μονο.Το βλεπουμε λογω κρίσης, η παραβατηκοτητα στο κόκκινο στο άπειρο. Το πρόστιμο,δυστηχως,η λεξη, ειρωνευεται εμας που αγωνιζομαστε σε ολες τις φασεις της ζωης μας.Ας ξεκινησουν σε ολη την Ελλαδα 100 ακινητοποιησεις καθε ημέρα! Αυτα που ανακοινωνει το κρατος ειναι εκθεσεις ιδεων.

  1. avatar trialaro

   είχα εμπλακεί σε ελαφρύ ατύχημα πριν κάποια χρόνια, καλέσαμε την αστυνομία. Εκτός του ο τυπάς μας έλεγε να φύγει χωρίς να μας δώσει τα στοιχεία του, νταξει γκόμενες είναι θα είπε. ΚΑλέσαμε την αστυνομία, και η αστυνομία ανακάλυψε ότι δεν είχε το δίπλωμα μαζί του, ληγμένη άδεια κυκλοφορίας, ληγμένο διαβατήριο και δεν τον πιάσανε γιατί ήταν φίλος φίλου τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει