Πρόθεση του ΔΝΤ να εξετάσει την αίτηση παράτασης για την δόση της 30 Ιουνίου

Σε ανακοίνωσή του το Ταμείο επιβεβαιώνει και την καθυστέρηση στην επιστροφή αποθεματικών SDR


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
4:21
14/07/2015
Πρόθεση του ΔΝΤ να εξετάσει την αίτηση παράτασης για την δόση της 30 Ιουνίου
loading

Με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς το πρωί της Τρίτης, ώρα Ελλάδας, προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην επιβεβαίωση πως η ελληνική κυβέρνηση δεν προχώρησε σε επιστροφή περίπου 456 εκατομμυρίων ευρώ από αποθεματικούς πόρους (SDR) που όφειλε σήμερα, ενώ πρόσθεσε πως το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου πρόκειται να εξετάσει σύντομα την αίτηση της χώρας για παράταση χρόνου αποπληρωμής της δόσης του δανείου που έληγε στις 30 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα όπως έγραψε Ο Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, σε γραπτή ανακοίνωση του : «Η αποπληρωμή του αρχικού κεφαλαίου 360 εκατ. δολαρίων SDR (περίπου 456 εκατ. ευρώ) που όφειλε η Ελλάδα στο ΔΝΤ σήμερα δεν έχει παραληφθεί. Έχουμε ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο για την εξέλιξη αυτή. Οι οφειλές της Ελλάδας στο ΔΝΤ μέχρι σήμερα είναι συνολικά 1,6 δις δολλάρια SDR (περίπου 2,0 δις ευρώ). Η αίτηση των ελληνικών αρχών για παράταση χρόνου της αποπληρωμής που οφείλονταν στις 30 Ιουνίου αναμένεται να συζητηθεί από το διοικητικό συμβούλιο στις επόμενες εβδομάδες».

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσό των 456 εκατ. ευρώ αντλήθηκε από τους αποθεματικούς πόρους του ΔΝΤ (SDR) που μπορούν να χρησιμοποιήσουν κράτη-μέλη για διευκόλυνση σε επείγουσες περιπτώσεις και να επιστρέψουν στο Ταμείο. Η Ελλάδα άντλησε από τους πόρους αυτούς για να αποπληρώσει την δόση που χρωστούσε στις 12 Μαίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει