Απελπισμένη χαρακτηρίζει την κυβέρνηση η βρετανική Telegraph συμπληρώνοντας πως με την νέα πρόταση που κατέθεσε το βράδυ της Πέμπτης προς τους δανειστές συμφωνεί στη σκληρή γραμμή λιτότητας που επιβάλλουν οι δανειστές.

Στο άρθρο της αφού κάνει μικρή αναφορά στα μέτρα αναφέρει μάλιστα πως το σχέδιο νόμου που δημοσιεύτηκε στο επίσημο ιστότοπο του ελληνικού κοινοβουλίου δεν φέρει την υπογραφή του Πάνου Καμμένου, υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ αλλά και του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Τέλος αναφορά κάνει και στην επιδίωξη της κυβέρνησης για ελάφρυνση του χρέους η οποία το νωρίτερο που προβλέπεται να ξεκινήσει είναι το 2022, όπως αναφέρει.

Διευκρινίζει μάλιστα πως το έτος αυτό είναι σημαντικό αφού τότε θα αρχίσει η Ελλάδα να αποπληρώνει τα ευρωπαϊκά δάνεια με την πρώτη πληρωμή να ανέρχεται στα 5 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Ταυτόχρονα η εφημερίδα πιθανολογεί πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει στη συνέχεια περαιτέρω επέκταση των προθεσμιών εξόφλησης.

«Αυτά μάλλον είναι και τα σημεία που δεν ικανοποιούν όλα τα στελέχη της κυβέρνησης αφού ο αριστερός υπουργός Παραγωγικής ανασυγκρότησης καθώς και ο υπουργός Άμυνας φαίνεται να διαφωνούν».