Μία μεγάλη συμφωνία ολοκληρώθηκε σήμερα 3 Ιανουαρίου, η οποία ανέρχεται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περίπου στο 1.800.000.000 ευρώ.

Η Natura περιλαμβάνει πλέον στο χαρτοφυλάκιο της και την Avon, η οποία είναι από τις πιο αγαπημένες γυναικείες εταιρείες καλλυντικών και μετράει 130 χρόνια στο χώρο.

Η συμφωνία για την απόκτηση της Avon,  έκλεισε το καλοκαίρι και στις αρχές Νοεμβρίου έλαβε την έγκριση των αντιμονωπωλιακών αρχών της Βραζιλίας. Πλέον η Avon και η Natura θα έχουν συνολικά 3.000 καταστήματα παγκοσμίως, θα απασχολούν 40.000 εργαζόμενους και τα ακαθάριστα έσοδά τους θα ξεπερνούν τα 10 δισ. δολάρια.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Natura, Roberto Marques, ορίστηκε group CEO, ενώ ο CEO της Avon Jan Zijderveld αποχωρεί από την εταιρεία. Τη θέση του θα αναλάβει η Angela Cretu, ένα στέλεχος με μακροχρόνια εμπειρία στην Avon, η οποία ασκούσε ως τώρα καθήκοντα γενικής διευθύντριας στο κομμάτι των λειτουργιών που αφορούν την Κεντρική Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι στο χαρτοφυλάκιο της Natura ανήκουν επίσης τα brands Aesop και The Body Shop, την οποία απέκτησε το 2017.