Η απόφαση του Eurogroup να μη χορηγηθεί στη Ελλάδα ολόκληρη η δόση των 2,8 δισ. ευρώ θα επιβαρύνει την αγορά, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Η χθεσινή εξέλιξη με την απόφαση του Eurogroup να μη χορηγηθεί στην Ελλάδα ολόκληρη η δόση των 2,8 δισ. ευρώ, έρχεται να επιβαρύνει διπλά την αγορά. Πρώτον, διότι ήδη από την πρώτη δόση οι επιχειρήσεις δεν έχουν εισπράξει όσα έπρεπε από τις οφειλές του Δημοσίου προς αυτές (γεγονός, που προκάλεσε, μεταξύ άλλων, το σπάσιμο της δόσης) και δεύτερον, διότι τα 1,7 δισ. ευρώ, που θα καθυστερήσουν να καταβληθούν, κάνουν ακόμα πιο στενό τον κλοιό της έλλειψης ρευστότητας», σημειώνει ο κ. Κόλλιας.

«Οι συνέπειες όλων αυτών πέφτουν, στο τέλος της ημέρας, πάνω στους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις, οι οποίοι ζουν υπό το βάρος των αυξήσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, των μειώσεων μισθών και του κινδύνου απώλειας της θέσης εργασίας τους», προσθέτει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.