Φάκελο για την υποβολή προσφοράς εξαγοράς της αλυσίδας καταστημάτων ηλεκτρικών συσκευών Κωτσόβολος φέρεται να ετοιμάζει αυτή την περίοδο η ΔΕΗ. Η πληροφορία διακινείται εδώ και λίγες ώρες χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται ακόμη επισήμως από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον για την εξαγορά του Κωτσόβολου έχει εκφράσει ήδη ο όμιλος της Quest που έχει διαπιστώσει πως το δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας ηλεκτρικών συσκευών είναι απλωμένο σε όλη την Ελλάδα και σωστά τοποθετημένο στην εγχώρια αγορά.  

Η ΔΕΗ μέσω της εξαγοράς θέλει να σχηματίσει την εταιρεία από ένα κορυφαίο πάροχο ενέργειας σε ένα ολοκληρωμένο utility που θα επενδύει στον συμβουλευτικό τομέα της ενέργειας, πουλώντας μεταξύ άλλων και υπηρεσίες όπως ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών, αντλίες θερμότητας, υπηρεσίες φόρτισης, συστήματα ελέγχου θερμότητας για τον οικιακό τομέα και πολλά άλλα προϊόντα που χρειάζεται ένα ισχυρό δίκτυο λιανικής και υποδομής logistics, που μέχρι στιγμής δεν διαθέτει.

Θυμίζουμε ότι σε μια αντίστοιχη κίνηση είχε προβεί πριν από περίπου 15 χρόνια και ο ΟΤΕ όταν είχε αποκτήσει την αλυσίδα καταστημάτων Γερμανός, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο ένα στρατηγικό δίκτυο πώλησης αποκλειστικής συνεργασίας.

Εάν η ΔΕΗ εξαγοράσει τον Κωτσόβολο θα διαθέτει έναν αρτιότερο συνδυασμό προγραμμάτων ηλεκτρικής ενέργειας και παροχής προς τους πελάτες τεχνικής υποστήριξης σε κάθε σπίτι αφού συνεργάζεται με δίκτυο ηλεκτρολόγων, υδραυλικών και άλλων τεχνικών επαγγελμάτων.