Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΤΕ προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Deutsche Telecom και μέλους του Δ.Σ. του ΟΤΕ στη γερμανική έκδοση των Financial Times περί επικείμενων περικοπών στους μισθούς.

«Ο κ. Γκουίντο Κέρκχοφ δεν ξέρουμε με ποια ιδιότητα μιλάει και κάνει υποδείξεις στην ελληνική νομοθεσία, για το μισθολογικό κόστος», δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΤΕ Παναγιώτης Κούτρας και προσθέτει: «υπάρχουν νόμοι στην Ελλάδα, υπάρχει εργατική νομοθεσία και επιχειρησιακές συμβάσεις που ρυθμίζουν όσα σχετίζονται με το μισθολογικό κόστος. Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν θα γίνουμε κινέζοι εργαζόμενοι των επενδύσεών τους. Αν δεν του βγαίνει η επένδυση αυτή να φύγει. Δεν τον κρατάει κανένας. Δεν θα γίνουμε εμείς τα θύματα, για να αυξηθούν τα μερίσματά τους».

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ σημειώνει ότι το πρόβλημα στον ΟΤΕ δεν είναι το μισθολογικό κόστος αλλά τα έσοδα που η επιχείρηση χάνει από την πολιτική που εφαρμόζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων εις βάρος του ΟΤΕ, αφού του απαγορεύει να πουλήσει φθηνά και ποιοτικά προϊόντα στους Έλληνες καταναλωτές και επιτρέπει στους ανταγωνιστές να κάνουν «πάρτι» στις υποδομές, να μην πληρώνουν τις καθολικές υπηρεσίες, να φεσώνουν την αγορά και να χρησιμοποιούν φθηνό και σε πολλές περιπτώσεις εκβιαζόμενο χαμηλόμισθο προσωπικό στο όνομα του «υγιούς ανταγωνισμού» και της «αρπαχτής» αεριτζήδων και funds.