Στην τελική φάση υλοποίησης μπαίνει το μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο της H.I.V στο παλαιό εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εταιρειών μετά την χθεσινή έγκριση από την Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων,του επενδυτικού σχεδίου «Hull Logistics Park» της Streem Development.

Υπενθυμίζεται ότι το επενδυτικό σχέδιο αφορά στη δημιουργία υπερσύγχρονου συγκροτήματος εφοδιαστικής αλυσίδας και διακομετακομιστικού εμπορίου στον Ασπρόπυργο με τον συνολικό προϋπολογισμό του «Hull Logistics Park» να ανέρχεται στο ποσό των 244.164.841 ευρώ ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 3.900 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και 1.238 κατά τη φάση λειτουργίας.

Γεωργιάδης: Μας πήρε 4 χρόνια σκληρής δουλειάς

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σημειώσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Μας πήρε τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς και στενής συνεργασίας του Υπουργείου Ανάπτυξης με την HIV Capital και διάφορους άλλους εμπλεκόμενους σε αυτό το project για να φτάσουμε σήμερα εδώ, όπου το μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο της H.I.V στο χώρο του παλαιού εργοστασίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο μπαίνει πλέον στην τελική φάση υλοποίησης.

Μόλις προχθές εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών επενδύσεων και πλέον είμαστε στη διαδικασία εκδόσεων των αδειών λειτουργίας και έναρξης της κατασκευής του.

Μία επένδυση που θα ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ και θα μετατρέψει την περιοχή του Ασπροπύργου σε ένα τεράστιο κόμβο logistics που θα συμβάλει στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, αλλά και στην άνοδο της θέσης της χώρας μας ως προς τη σημασία της στη παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Κωνσταντίνο Μπήτρο, τον CEO της Stream Global και Stream Development, ο οποίος υπήρξε ο βασικός μας συνεργάτης όλη αυτήν την περίοδο για να φτάσουμε εδώ και να του ευχηθώ σε αυτόν και στην ομάδα του καλή επιτυχία.

Σημειωτέον ότι η ολοκλήρωση αυτού του project διέσωσε τη Χαλυβουργία Ελλάδος με πάνω από 400 εργαζομένους, καθώς τμήμα του εν λόγω σχεδίου ήταν η ανάληψη των παλαιών χρεών της Χαλυβουργίας και το πέρασμά της σε νέα εποχή».

Παπαθανάσης: Η στρατηγική επένδυση στον Ασπρόπυργο αποτελεί ένα εμβληματικό έργο στον τομέα των logistics

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Η στρατηγική επένδυση στον Ασπρόπυργο αποτελεί ένα εμβληματικό έργο στον τομέα των logistics και του ευρύτερου κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας. Πρόκειται για την πρώτη trinodal επένδυση δηλαδή την πρώτη επένδυση που αξιοποιεί τις δυνατότητες του προβλήτα, του τρένου και του αυτοκινήτου. Δημιουργούνται πολλές θέσεις εργασίας, ανοίγονται νέες επενδυτικές ευκαιρίες και -το σημαντικότερο όλων- αναβαθμίζεται η ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου».

Ο Managing Director της H.I.G. Capital LLG, Στέλιος Θεοδοσίου υπογράμμισε: «Το έργο ανάπλασης του παλιού εργοστασίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο και μετατροπής του σε σύγχρονο διακομιστικό κέντρο αποτελεί στρατηγικό πυλώνα της επενδυτικής μας στρατηγικής στο χώρο των logistics στην ευρύτερη περιοχή. Η στρατηγική θέση της Ελλάδος, βρισκόμενη στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, στο παγκόσμιο δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας είναι αδιαμφισβήτητη και έργα όπως αυτό βοηθούν στο να εδραιώσουν τη χώρα ως σύγχρονο κόμβο. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την ανασυγκρότηση της εφοδιαστικής υποδομής της χώρας τα επόμενα χρόνια».

Ο CEO της Streem Global και της Streem Development, Κωνσταντίνος Μπήτρος δήλωσε: «Έχοντας ολοκληρώσει σημαντικές επενδύσεις σε εταιρίες του κλάδου των logistics προκειμένου να διαμορφώσουμε μια ενιαία πλατφόρμα παροχής ολιστικών υπηρεσιών, η έμφασή μας τώρα στρέφεται στη δημιουργία και αξιοποίηση υποδομών που θα μας επιτρέψουν να επεκτείνουμε την ακτίνα δράσης καθώς και να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Το έργο στον Ασπρόπυργο, πέρα ότι αναβαθμίζει όλη την περιοχή, στοχεύουμε στο να αναδειχθεί ως ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα κέντρο συνδυασμένων μεταφορών με υψηλή προστιθέμενη αξία για τη χώρα».