Το πιο ακριβό deal για διαμέρισμα στην Αθήνα ολοκληρώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες. Αγοραστής είναι ένας Ελβετός επιχειρηματίας και το διαμέρισμα 320 τμ που αγόρασε κόστισε 18 εκατ. ευρώ. Δηλαδή περίπου 56.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Πρόκειται για ένα ρετιρέ στην περιοχή των Ανακτόρων, την οποία περιβάλλουν οι οδοί Ηρώδου Αττικού, Ρηγίλλης και Στησιχόρου. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, το εν λόγω ρετιρέ, παλαιάς κατασκευής, είναι ένα από τα λιγοστά διαθέσιμα στην περιοχή, διαθέτει απρόσκοπτη θέα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, στον Λυκαβηττό και στη Βουλή, στην Ακρόπολη, στη θάλασσα και στην Αίγινα και ασανσέρ που εξασφαλίζει απευθείας πρόσβαση σε αυτό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος ιδιοκτήτης, που πρόκειται να προχωρήσει σε εργασίες ανακαίνισης το προσεχές διάστημα, θα διαμένει για μερικούς μήνες στο ακίνητο, το οποίο θα παραμένει σε καθεστώς συντήρησης το υπόλοιπο διάστημα.

«H συναλλαγή, που χρειάστηκε περίπου δέκα μήνες για να ολοκληρωθεί, φανερώνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για την Αθήνα. Παραδοσιακά, αυτού του διαμετρήματος οι αγοραστές τοποθετούνται στις αγορές της Ζυρίχης και της Νέας Υόρκης. Σε αντίθεση με την Αθήνα, στη Μύκονο καταγράφονται μία με δύο, τέτοιου μεγέθους, συναλλαγές τον χρόνο», σημειώνει στην «Καθημερινή» ο Γιώργος Πετράς, διευθύνων σύμβουλος της Engel & Völkers, του δικτύου συμβούλων ακινήτων που ολοκλήρωσε τη συμφωνία της πώλησης.

Κι ενώ η ελληνική αγορά υπερπολυτελών ακινήτων θεωρείται ότι είναι φθηνότερη, σε σχέση με αντίστοιχες αγορές παγκοσμίως, στην περίπτωση του διαμερίσματος στα Ανάκτορα αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει. Σύμφωνα με έκθεση της συμβουλευτικής εταιρείας Knight Frank, την οποία επικαλείται η Καθημερινή, με το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων αγοράζει κάποιος 17 τ.μ. στο Μονακό, 33 και 34 τ.μ. σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, και 43 τ.μ. στο Παρίσι.