Έκτακτο επίδομα θα λάβουν οι συνταξιούχοι που δεν έλαβαν καμία από τις αυξήσεις που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα. Έτσι, θα μπει ένα τέλος στις αδικίες και οι στρεβλώσεις από τον επανυπολογισμό των συντάξεων για όσους είχαν μεγάλη προσωπική διαφορά.

Το κονδύλι που θα διατεθεί ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ. Τις ανακοινώσεις του έκτακτου επιδόματος, θα κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στα περιφερειακά ΜΜΕ στις 12 το μεσημέρι στην Κοζάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, το επίδομα θα είναι κλιμακωτό με ανώτερο ποσό τα 350 ευρώ και θα καταβληθεί μέχρι τέλος Μαρτίου με εμβόλιμη πληρωμή, στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Στόχος του επιδόματος θα είναι να ενισχυθούν περίπου 800.000 –900.000 συνταξιούχοι.

Την έκτακτη οικονομική βοήθεια οι συνταξιούχοι θα τη δουν κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό τους, χωρίς καμία αίτηση ή δικαιολογητικό.

Δικαιούχοι θα είναι:

  • Όσοι συνταξιούχοι έχουν προσωπική διαφορά και δεν έλαβαν καμία αύξηση συντάξεων ούτε μέσω εισφοράς αλληλεγγύης ούτε μέσω της οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ αλλά ούτε και την 4η ετήσια αύξηση από τον νόμο Βρούτση
  • Συνταξιούχοι που είδαν μικρότερη αύξηση της τάξης του 2%-3% γιατί είχαν μια μικρή προσωπική διαφορά.

Μητσοτάκης από τη Φλώρινα: Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν καθώς η κυβέρνηση αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες

Είναι η δεύτερη ημέρα της περιοδείας του πρωθυπουργού στην Δυτική Μακεδονία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Φλώρινα όπου θα εγκαινιάσει την ενεργειακή μονάδα Πτολεμαΐδα 5.

Από τη Φλώρινα ο πρωθυπουργός είπε ότι σήμερα εκτός από τους συνταξιούχους θα ανακοινώσει και πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους αγρότες.

«Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν καθώς η κυβέρνηση αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των πολιτών», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.