Η LG Electronics (LG) τιμήθηκε από το Ινστιτούτο Κλιματισμού, Θέρμανσης & Ψύξης (AHRI) με βραβείο Performance για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Με έτος ίδρυσης το 1953, το Ινστιτούτο AHRI είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη εμπορική ένωση με περισσότερες από 350 εταιρείες μέλη και αντιπροσωπεύει τους παγκόσμιους κατασκευαστές λύσεων HVAC, ψύξης και θέρμανσης νερού.

Για το βραβείο Performance, η AHRI επιστρατεύει τις υπηρεσίες της Intertek, ενός κορυφαίου οργανισμού προτύπων, πιστοποίησης και δοκιμών, για να αξιολογήσει εάν η πραγματική απόδοση του προϊόντος είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές που αναφέρονται από τον κατασκευαστή. Μόνο οι εταιρείες, των οποίων τα προϊόντα HVAC έχουν περάσει την κύρια αξιολόγηση απόδοσης για τρία συνεχόμενα έτη, λαμβάνονται υπόψη για το βραβείο απόδοσης.

Συνολικά 55 λύσεις LG HVAC, σε έξι κατηγορίες, πέρασαν την αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης του AHRI, σηματοδοτώντας την τρίτη συνεχή χρονιά, από το 2019 έως το 2021, που διακρίνονται όλα τα προϊόντα που υποβλήθηκαν από την LG. Τα μοντέλα που δοκιμάστηκαν ανήκουν στις κατηγορίες: VRF, ενιαία μικρή αντλία θερμότητας (USHP), αερόψυκτα ψυκτικά συστήματα, υδρόψυκτα ψυκτικά συστήματα, συσκευασμένες τερματικές αντλίες θερμότητας (PTHP) και μονάδες ανεμιστήρα εσωτερικού χώρου.

Ένα από τα 55 προϊόντα της LG που αξιολογήθηκαν ήταν η εξωτερική μονάδα μεγάλης χωρητικότητας LG Multi V, η οποία χρησιμοποιεί τον Ultimate Inverter Compressor της εταιρείας για να παρέχει εξαιρετική απόδοση στη λειτουργία της και ενεργειακή αποδοτικότητα. Δημοφιλές παγκοσμίως, και ειδικά σε χώρες του βόρειου ημισφαιρίου, όπου οι χειμώνες μπορεί να είναι μεγάλοι και δύσκολοι, το κορυφαίο σύστημα VRF της LG προσφέρει αξιόπιστη λειτουργία θέρμανσης, ακόμη και σε θερμοκρασίες χαμηλές μέχρι και -30 βαθμούς Κελσίου (αρνητικός -22 βαθμούς Φαρενάιτ).

Ακόμα, δοκιμάστηκε το LG Multi V Water, ένα σύστημα ψύξης νερού, που προσφέρει καλύτερη θερμική απόδοση χάρη στην εφαρμογή εναλλάκτη θερμότητας τύπου πλάκας. Το συγκεκριμένο προϊόν της LG μειώνει την κατανάλωση ενέργειας προσαρμόζοντας τον όγκο του νερού που χρησιμοποιείται.

Το Inverter Scroll Chiller με ψύκτη αέρα, αξιοποιεί επίσης την προηγμένη τεχνολογία inverter για να επιτύχει υψηλό επίπεδο απόδοσης. Η συμπαγής σχεδιασμένη μονάδα του προσφέρει εντυπωσιακή απόδοση χωρίς να καταλαμβάνει μεγάλο χώρο, όπως αντίστοιχα μοντέλα της κατηγορίας του.

«Η απόκτηση του AHRI Performance Award για πέμπτη συνεχή χρονιά αποτελεί απόδειξη της ποιότητας, της απόδοσης και της αξιοπιστίας που ενσωματώνεται σε κάθε λύση HVAC της LG», δήλωσε ο James Lee, επικεφαλής του τμήματος Air Solution στην LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Η εμπιστοσύνη που έχουν οι πελάτες στα προϊόντα μας είναι ένας σημαντικός λόγος για τη συνεχή επιτυχία μας, τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και σε όλο τον κόσμο. Προσφέροντας καινοτόμες λύσεις που μεγιστοποιούν την αξία για τους πελάτες μας, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη θέση μας στην αγορά HVAC και τη φήμη μας ως ηγέτη στον κλάδο».