Η αύξηση στις τιμές των καυσίμων φέρνει νέα μέτρα από την κυβέρνηση, τα οποία ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το πρωί της Πέμπτης (17/3) οι αρμόδιοι υπουργοί θα τα εξειδικεύσουν. Ιδιαίτερη σημασία έχει το μοντέλο Freedom Pass, μέσω του οποίου θα υπάρξει το επίδομα για τα καύσιμα.

Αυτό που έκανε γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πως θα καλυφθεί για τους επόμενους τρεις μήνες (Απρίλιο, Μάιο, Ιουνίο) ένα συγκεκριμένο ποσό για 180 λίτρα καυσίμων κίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες αναμένεται να επιβεβαιωθούν αύριο από τις διευκρινίσεις των υπουργών, το ποσό που θα κερδίζει ο καναταλωτής με την επιδότηση των καυσίμων θα είναι 40 ευρώ στο τρίμηνο.

Μέσω του μοντέλου Freedom Pass οι πολίτες θα λαμβάνουν πίσω τη διαφορά από το κόστος της αντλίας, ενώ αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να ξοδέψει το επίδομα και μέσα σε έναν μήνα.

Σημειώνεται πως δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 30.000 ευρώ, ενώ τα στοιχεία για την αίτηση θα μπορούν οι καταναλωτές να τα συμπληρώσουν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.