Ένα νέο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο θα αυξάνεται το μπόνους των συνεπών φορολογούμενων καθώς και αλλαγή στη φορολογία δωρεών (για τα οικονομικά βοηθήματα που χορηγήθηκαν στους συγγενείς των θυμάτων του Norman Atlantic) προανήγγειλε στη Βουλή η Νάντια Βαλαβάνη.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών δήλωσε αποφασισμένη να αλλάξει το θέμα των δωρεών. «Θεωρώ ότι όχι μόνο το 40% για όσους δεν έχουν στενή συγγενική σχέση είναι εντελώς ανάλγητο, αλλά και τα άλλα που είναι χαμηλότερα. Δηλαδή γιατί ένας πατέρας που δίνει τα ενήλικα παιδιά του, τα οποία μπορεί να είναι άνεργα, χρήματα για να μπορέσουν να ζήσουν να πρέπει να πληρώσει 10% από τη στιγμή που είναι ήδη φορολογημένος για αυτά τα χρήματα και γίνεται διπλή φορολόγηση», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη, προανήγγειλε μπόνους για τους συνεπείς φορολογούμενους, με νομοθετική διάταξη η οποία θα προβλέπει ότι όσοι εξοφλήσουν το φόρο εισοδήματος εφάπαξ, έως το τέλος Ιουλίου, θα έχουν έκπτωση φόρου μεγαλύτερη του 2% που ισχύει σήμερα με νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.