Εντείνουν τις πιέσεις οι ΗΠΑ για εξεύρεση άμεσης λύσης για την Ελλάδα με στόχο την αποφυγή τυχόν «ατυχήματος», με τον Μπαράκ Ομπάμα να έχει σύσκεψη με το επιτελείο του και τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου στο Λευκό Οίκο, με τον τελευταίο να ενημερώνει για όλα τα δεδομένα του ελληνικού ζητήματος.

Η αγωνία στις ΗΠΑ για το κατά πόσο θα βρεθεί μία χρυσή τομή για την αποφυγή «ατυχήματος» με την Ελλάδα είναι έκδηλη και τις τελευταίες ημέρες κλιμακώνεται, με το Λευκό Οίκο και τον υπουργό Οικονομικών να έχουν βάλει στην ημερήσια διάταξη το ελληνικό ζήτημα.

Σημειολογικό χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι η σύσκεψη στο Λευκό Οίκο ξεκίνησε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους αναμένεται τις επόμενες ώρες να πραγματοποιήσουν νέα παρέμβαση, ζητώντας εκ νέου έναν συμβιβασμό με αμοιβαίες υποχωρήσεις, τόσο από την Ελλάδα όσο και από τους πιστωτές ώστε να αποφευχθούν αχρείαστες αναταράξεις στις χρηματαγορές, όπως είχε τονιστεί και στην τελευταία παρέμβαση του Λευκού Οίκου.