Προθεσμία μέχρι τα μέσα του μήνα έχουν οι καταναλωτές, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης των 100 -750 ευρώ. Η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ θα είναι ανοικτή έως τις 15 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Γιάννης Χατζησαλάτας, οικονομικός σύμβουλος, εξήγησε σήμερα στην ΕΡΤ πως «το επίδομα θέρμανσης δεν είναι ένα μηνιαίο επίδομα. Είναι ένα επίδομα το οποίο δίνεται μία φορά τον χρόνο από 100 έως 750 ευρώ βάσει αντικειμενικών κριτηρίων εισοδήματος και περιουσίας. Εδώ λοιπόν η Πολιτεία έρχεται και δίνει τρεις ευκαιρίες στον πολίτη να συλλέξει αποδείξεις και να βάλει καύσιμη ύλη μέχρι και τέλος του Απρίλη. Ο νομοθέτης προβλέπει ότι για να πάρεις το επίδομα που δικαιούσαι θα πρέπει να έχεις βάλει διπλάσια ποσότητα καύσιμης ύλης.

Για αυτούς που δεν μπόρεσαν να βάλουν τα χρήματα αυτά μέχρι τέλος του Δεκέμβρη, έρχεται η δεύτερη ευκαιρία και μπορούν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται, αρκεί η τιμολόγηση να έχει γίνει μέχρι 31/1 και η καταχώρηση του περιστατικού έως τις 15/2.

Τα παραστατικά για οποιαδήποτε καύσιμη ύλη τα δηλώνει ο καταναλωτής εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης, που την καταχώρηση την κάνει ο πρατηριούχος, αυτός ο οποίος μας φέρνει το πετρέλαιο στο σπίτι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν κάποιος τα έχει πάρει τα χρήματα δεν μπαίνει στη διαδικασία να ασχοληθεί με το επίδομα θέρμανσης, τουλάχιστον για φέτος».

Ο οικονομικός σύμβουλος τόνισε επίσης ότι «υπάρχει και το τρίτο κύμα καταναλωτών που θα πάρουν χρήματα για το επίδομα θέρμανσης: Αυτοί οι οποίοι ούτε στη δεύτερη φάση δεν μπόρεσαν να καλύψουν τα χρήματα του διπλασίου δηλαδή του επιδόματος και εκεί πάμε για τέλος Απριλίου, πληρωμή 29/4 αρκεί η αγορά να γίνει έως 31/3 και η καταχώρηση έως 15/4».