Στραμμένο στη Φρανκφούρτη και την κρίσιμη εβδομαδιαία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανανέωση του ELA για τα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι το βλέμμα της ελληνικής κυβέρνησης, εν μέσω φημών για capital control που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες από τη Φρανκφούρτη αναφέρουν ότι το ΔΣ της ΕΚΤ δεν θα ναρκοθετήσει τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, οι οποίες δφείχνουν να έχουν μπει στην τελική ευθεία για την Ελλάδα. Έτσι μοιάζει απίθανο να προχωρήσει σε κούρεμα των εγγυήσεων των ελληνικών τραπεζών για την άντληση ρευστότητας από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να σημειωθεί και οριακή αύξησή του για να αντιμετωπιστεί η νέα εκροή καταθέσεων που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες μετά τις φήμες για έλεγχο κινήσεων κεφαλαίων στις τράπεζες.

Σημειώνεται ότι το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες σήμερα έχει ανέλθει στα 80,2 δισ. ευρώ, με τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να έχουν τα… πρωτεία στήριξης από την ΕΚΤ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.