Η ΔΕΠΑ Εμπορίας και η Gazprom ήρθαν σε συμφωνία με ευνοϊκούς όρους για την ελληνική αγορά για τη τιμή του φυσικού αερίου, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας η νέα συμφωνία, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του υφιστάμενου συμβολαίου με την Gazprom, με ορίζοντα έως το 2026, εξασφαλίζει μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή για τη χώρα μας από το 2022 και εφεξής, σε σύγκριση με τα επίπεδα στα οποία κυμαίνονται σήμερα οι τιμές του φυσικού αερίου στην περιοχή μας αλλά και την Ευρώπη εν γένει.

Σημειώνεται ότι στη συμφωνία ρυθμίζονται και επί μέρους θέματα, πέραν της τιμής του φυσικού αερίου, με όρους που καθιστούν ακόμη πιο ελκυστικό το εν λόγω συμβόλαιο για τα επόμενα χρόνια.

Σκρέκας: Εξαιρετικά σημαντική συμφωνία για τη χώρα

Μέτρα στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας δήλωσε σχετικά: «Ανάχωμα προστασίας για τα ελληνικά νοικοκυριά, εν μέσω μιας παρατεταμένης ενεργειακής κρίσης, αποτελεί η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ΔΕΠΑ Εμπορίας και της Gazprom για την αναπροσαρμογή στην τιμή προμήθειας φυσικού αερίου».

Ο Κώστας Σκρέκας έκανε λόγο για «εξαιρετικά σημαντική» συμφωνία και τόνισε ότι «τόσο το υπουργείο όσο και η κυβέρνηση, στηρίζουν και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την εξασφάλιση ανταγωνιστικών τιμών ενέργειας για την ελληνική αγορά».

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις σε συμφωνία με ευνοϊκούς όρους για την ελληνική αγορά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατέληξαν τη Δευτέρα οι ΔΕΠΑ Εμπορίας και Gazprom σε εταιρικό επίπεδο.

Σημειώνεται επίσης, ότι στη συμφωνία ρυθμίζονται και επί μέρους θέματα, πέραν της τιμής του φυσικού αερίου, με όρους που καθιστούν ακόμη πιο ελκυστικό το εν λόγω συμβόλαιο για τα επόμενα χρόνια.

Ξιφαράς: Πάγια επιδίωξη της ΔΕΠΑ Εμπορίας οι ανταγωνιστικές τιμές

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΙΦΑΡΑΣ

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς σημείωσε ότι: «Πάγια επιδίωξη της ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι η εξασφάλιση ανταγωνιστικών τιμών στην προμήθεια φυσικού αερίου, με γνώμονα το όφελος των οικιακών και βιομηχανικών καταναλωτών στη χώρα μας.

Συνεχίζουμε με σταθερότητα και αξιοπιστία να συμβάλλουμε στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και να βελτιώνουμε το αποτύπωμά μας στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον».