Πέντε προτάσεις για τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης υπέβαλε αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση Γιώργο Κατρούγκαλο. Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν:

– Την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων της δημόσιας διοίκησης και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής.

– Την ενίσχυση της διαβούλευσης και των θεσμών διαφάνειας και δημόσιας λογοδοσίας κατά τη νομοθέτηση.

– Τη βελτίωση του συστήματος παραγωγής πολιτικών και ρυθμίσεων (ατζέντα για την καλή νομοθέτηση).

– Τον κεντρικό συντονισμό και την άρση των εμποδίων για την αξιοποίηση των πρακτικών εξωτερικής ανάθεσης ως εργαλείο αύξησης των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας σε πολίτες και επιχειρήσεις.

– Πρόγραμμα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού για τη διαμόρφωση μιας «νέας γενιάς» δημοσίων λειτουργών που στηρίζουν την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

Η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Θεόδωρο Φέσσα, έθεσε επίσης υπόψη του κ. Κατρούγκαλου την πρόταση του Συνδέσμου για ένα Εθνικό Πρόγραμμα βελτίωσης του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, καθώς και για δημιουργία εθνικού συμβουλίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση με τη συμμετοχή των Κοινωνικών Εταίρων και στόχο την υλοποίηση συντονισμένων δράσεων για τη μείωση του διοικητικού και ρυθμιστικού βάρους των επιχειρήσεων.